Dry Needling

Dry Needling Dierenarts MaxDry Needling is een behandelmethode toegepast door dierenartsen en/of dierfysiotherapeuten. Het doel is het snel en langdurig laten ontspannen van spieren door het prikken in zogenoemde triggerpoints met behulp van een “droge naald”. Er wordt hierbij geen vloeistof ingespoten en het is ook geen doping!

We gebruiken dezelfde naalden als accupunctuur naalden, maar een andere methode! Accupunctuur maakt gebruik van meridianen/ energiebanen. Dry Needling is gebaseerd op de anatomie en fysiologie van de spieren. Je prikt in triggerpoints of te wel “spierknopen” in stijve of pijnlijke spieren.

Een triggerpoint is een gevoelige plek in een spier, waar een verkramping zit. Deze verkramping kan bewegingsklachten of pijn geven bij uw paard. De triggerpoints kunnen op verschillende plekken in de spier voorkomen. Meestal geeft druk op die plek ook eMax Dierenarts Beltrum Dry Needling Paardenen soort uitstralende pijn. Bij het prikken in een triggerpoint kan men twitches (onwillekeurige samentrekking van aangedane spiervezels) opwekken. Het doel is om zo de aangedane spier snel en langdurig te laten ontspannen en een snel herstel in mobiliteit en kracht te bereiken.

Dry Needling is een behandelmethode voor paarden die lichamelijke klachten hebben door trauma (uitglijden, vastliggen, ongeluk), herhaaldelijke overbelasting, slecht passend zadel, gebitsproblemen, kreupelheden, stress of andere anatomische factoren. De klachten kunnen zijn; bewegingsbeperkingen, verminderde kracht, pijn, stijfheid, verzet, moeite met bepaalde oefeningen, nageven etc.

Dry Needling kan ook preventief of als onderhoudsbehandeling gebruikt worden!

Behandeling van uw pony of paard kan op afspraak bij u thuis of op stal worden uitgevoerd.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak gelieve te bellen op werkdagen tussen 8.00 en 9.00 uur of tussen 17.00 en 18.00 uur, zie contact.